Portocale umplute cu orez

Printeaza

O reteta de portocale umplute cu orez din: portocale, orez, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie si dulceata de fructe.

Ingrediente:Portocale umplute cu orez

  • 4 portocale
  • 1 cana cu orez (bob rotund)
  • 1 l lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • dulceata de fructe

 

Mod de preparare:

Pune la fiert laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Separat, spală bine orezul, adaugă-l peste laptele fierbinte.

Ca să nu se prindă de fundul vasului, amestecă din când în când. La final, aromatizează cu câteva picături de esenţă de vanilie.

Spală bine portocalele şi şterge-le cu un şervet curat. Taie portocalele pe jumătate şi, cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează pulpa.

Umple portocalele cu orezul şi serveşte cu dulceaţă deasupra.

Portocale umplute cu orez

Portocale umplute cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.