Portocale caramelizate cu frisca

Printeaza

Portocale caramelizate cu frisca din: portocale, vin, zahar pudra, scortisoara, frisca, menta.

Ingrediente:Portocale caramelizate cu frisca

  • 2 portocale
  • 40 ml lichior de portocale
  • 200 ml vin alb dulce
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 100 ml frişca
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recupe­rezi sucul care se scurge.

Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă por­tocalele, lichiorul, vinul şi sucul de portocale. Adaugă apoi scor­ţişoara şi lasă să dea câteva clo­cote.

Bate frişca spumă şi apoi pune-o într-un bol. Ornează cu scorţişoară şi frunze de mentă. Serveşte portocalele cu frişca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.