Portocală in ţest

Printeaza

O retete delicioasa de portocala in test din: portocale, lamaie, mandarine, zahar, zahar vanilat, faina, apa, unt, ulei si sare.

Ingrediente:Portocală in ţest

  • 250 g portocale
  • 1 lamaie
  • 2 mandarine
  • 2 linguri zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa
  • 200 g unt
  • 1 lingura cu ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Din apă, făină, ulei şi un praf de sare, frămân­tă un aluat potrivit de moale. Coca nu trebuie să se lipească de mâini, întinde aluatul şi unge-l cu jumăta­te din cantitatea de unt. împătureşte-l şi lasă-l la rece 30 de minute neacoperit.

In­tinde din nou aluatul şi unge-l cu restul de unt. împătureşte-l şi lasă-l iar la rece 30 de minu­te. Intre timp, caramelizează zahărul cu zahărul vanilat, dar nu foarte tare. Adaugă fructele tăiate felii şi lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu, întinde aluatul puţin mai mare decât forma în care pregăteşti prăjitura.

Aşază-l apoi într-o formă unsă cu unt şi tapeta­tă cu făină. Umple cu fructele uşor caramelizate. Acoperă cu surplusul de aluat şi coace la cuptor cam 30-35 de minute. După ce se răceşte, răstoarnă cu  mare grijă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.