Porkolt – traditional unguresc

Printeaza

 O reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Porkolt - traditional unguresc

  • 400 g muşchi de vită
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 50 g ţelină
  • 1 foaie dafin
  • ardei iute
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 50 g ulei

 

Mod de preparare:

Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Trep­tat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăia­tă julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei.

Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omo­genizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minu­te. Adaugi sare şi piper la sfârşit.

Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea spe­cific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smân­tână şi castraveţi muraţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.