retete

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată Ingrediente: 900 g cotlet de porc fără os 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 ouă sare 150 g ulei 400 g cartofi 1 pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul se taie în felii, se platează, apoi se sărează. […]

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 120 g ulei sare piper 2-3 morcovi 1ceapă 400 g cartofi 1pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul întreg se pune într-o tavă cu ulei, se dă sare şi piper şi se dă […]

Jambon glazurat cu cuisoare

Jambon afumat in aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită

Jambon afumat in aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită Ingrediente: 800 g jambon (cu os) afumat 600 g cartofi sau 1,500 kg varză 100 g făină 1/21 lapte sare 30g drojdie 10g zahăr 1ou 50g unt   Mod de preparare: Se ţine jambonul afumat timp de 10-12 ore, în apă rece, schimbîndu-se […]

Pulpa de porc cu salata de rosii

Garf de porc la cuptor cu legume

Garf de porc la cuptor cu legume Ingrediente: 1,400 kg garf 150 g ulei 500 g fasole verde 500 g morcovi 500 g conopidă 500 g roşii 300 g mazăre 1 legătură verdeaţă piper 60 g unt 30 g sare 1 fir cimbru 100g vin   Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit la […]

Anghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur din: carne de porc, faina, ulei, sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g cartofi 30 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul […]

Cotlete de porc fripte

Cotlete de porc fripte

Cotlete de porc fripte Ingrediente: 1,250 kg cotlete 1 lingură untură ulei ceapă usturoi sare piper Mod de preparare: Frigem cotletele în bucată întreagă. Marinăm mai întai carnea în ulei, cu ceapă şi cu usturoi. Apoi o frigem în tavă sau la frigare, ca şi vrăbioara. Garnituri şi sosuri ca la pulpa de porc.   […]

Pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

Pulpa de porc fripta

Pulpa de porc fripta Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 1 lingură grăsime sare piper Mod de preparare: Pulpa de porc, mai ales cea tanără, se frige la tavă în cuptor, Putem să o fri­gem şi înăbuşită. Procedăm la fel ca la pulpa de viţel sau de berbec. Servim cu piure de cartofi, varză acră […]

Muşchi de porc in sos de ceapă roşie

Muschiulet de porc la cratita

Muschiulet de porc la cratita Ingrediente: 5 muşchluleti 1 lingură grăsime 5 cepe mici 5 lingurile făină 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Prăjim muşchiuleţii întregi în grăsime, înt’r-o cratiţă,.cu sare şi piper. Adăugăm ceapă tăiată subţire, făină şi amestecăm bine. Stingem cu un pahar de vin. Adău­găm […]

Coroană de curcan cu mere şi prune

Friptura de purcel pregatita taraneste

Friptura de purcel pregatita taraneste Ingrediente: 1 kg came puţin mălai   Mod de preparare: Alegem cotlete de purcel sau orice alte bucăţi grase sau muşchi, le batem pe amandouă părţile în mălai şi le frigem pe grătar. In felul acesta grăsimea nu curge în foc.   Pofta buna!

Taitei din morcov cu sos de migdale

Purcel la tava sau la cuptor

Purcel la tava sau la cuptor din: purcel de lapte, lamaie, sare, piper, ulei, rom, verdeata. Poate te intereseaza si: Cum se prepara purcelul de lapte Purcel la tava in sos tomat Purcel de lapte la tava   Ingrediente: purcel de lapte lamaie sare piper ulei rom verdeata     Mod de preparare: Curăţăm purcelul […]

Muschiulet de porc la gratar

Muschiulet de porc la gratar

Muschiulet de porc la gratar Ingrediente: 5 muşchiuleti sare piper         Mod de preparare: Curăţăm muşchiuleţii, scoatem vinele şi piperăm. înainte de masă îi punem pe grătar, frigandu-i încet (carnea de porc trebuie bine friptă). Sărăm şi servim în farfurie fierbinte, cu cartofi prăjiţi, salată de varză roşie sau de ardei copţi. […]

Purcel de lapte în manta de miere

Purcel de lapte la frigare

Purcel de lapte la frigare Ingrediente: 1 purcel de lapte sare ulei usturoi Mod de preparare: Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă clocotită tur­năm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul, scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl punem […]

Piftie de pasare cu galuscute de ficat

Piftie de porc (racituri)

Piftie de porc (racituri) din: picioare de porc, capatana de porc, sare, ceapa, usturoi, gelatina, lamaie, hrean.   Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1 ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean   Mod de preparare: Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă […]

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica la gratar

 Fleica la gratar Ingrediente: 1 kg carne grăsime sare piper Mod de preparare: Luăm fleici pregătite de măcelar. Scoatem pieliţele şi vinele. Aranjăm frumos fleicile ca pe biftec. Le ungem cu ulei sau cu untură şi le frigem pe grătar, pe parte şi pe alta. Cînd sunt gata, le presarăm cu piper, cu sare şi […]

retete

Frigarui de rinichi de purcel

Frigarui de rinichi de purcel Ingrediente: 6 rinichi de purcel 50 g unt proaspăt 1 Iinguriţă pătrunjel verde tocat sare piper     Mod de preparare: Se curăţă rinichii fără să se scoată grăsimea care îi înveleşte. Se taie în două în lungime, jumătăţile nu se desprind însă de tot. Se opăresc şi se usucă […]

Coaste cu sos barbeque

Coaste de porc cu linte verde

Coaste de porc cu linte verde din: supa de pasare, ceapa, untura de gasca, coaste de porc, slanina afumata, linte verde, cuisoare, verdeturi, sare, piper. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1 litru de supă degresată de pasăre 1 ceapă mare 1 lingură de untură de gâscă 6 coaste de […]

retete

Friptura cu salată de legume proaspete

  Speli bine 1 kg pulpă de porc, o porţionezi, ungi fiecare bucată de carne cu puţin muştar, presari sare, piper şi cimbru după gust şi o pui să se frigă pe grătarul încins. Când frip­tura e aproape gata, pui printre bucăţelele de carne 8 roşii şi 6 ardei graşi. Le coci bine pe o […]

Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

Musaca de legume cu carne

Musaca de legume cu carne Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei 4 gogoşari 1/2 kg roşii 700 g carne de porc 2 linguri de smântână 2 linguri făină 1 ou ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele, apoi tai ceapa şi gogoşarii mărunt, dovleceii cubuleţe, roşiile felii şi dai morcovul pe râzătoare. […]

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri Ingrediente: 750 g carne de porc 150 g parizer 100 g slănină afumată 3-4 castraveţi în oţet 2 mor­covi 200 ml vin alb 100 ml ulei 200 g smântână 1 legătură verdeaţă 1-2 linguri muştar sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii subţiri, o baţi […]

Pui cu sparanghel in sos de vin alb

Rulouri din carne de porc umplute cu pipote

Rulouri din carne de porc umplute cu pipote Ingrediente: carne macră de porc pipote 1 ceapă piper condimente ou făină pesmet ulei sau untură   Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţel, o baţi cu ciocanul de şniţele, o sărezi, o piperezi şi o laşi la rece. Intre timp, pui la fiert ceapa şi […]

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc Ingrediente: 1 şi 1/2 kg antricot de porc 1/2 kg cârnăciori olteneşti 1 pahar supă de carne 1 pahar vin alb 1 ceapă, condimente (usturoi, foi de dafin, cimbru, piper) pastă de ardei ulei sau untură Mod de preparare: Antricotul îl împărţi în două, cu o lingură […]

retete

Frigărui din carne de porc

Frigărui din carne de porc Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g slăn­ină 2 cepe 2 ardei 2 roşii mari câţiva căţei de usturoi piper condimente     Mod de preparare: Tai carnea şi slănina, le condimentezi şi le pui într-un vas până se pătrund, în acest timp tai legumele în felioare potrivite. Cureţi […]

Carne cu mazăre

Carne cu mazăre

Carne cu mazăre Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe 3-4 linguri de făină 100 g untură 60 g bulion 4 kg de mazăre verde sau 2 cutii de mazăre 2- 3 roşii o legătură de mărar o linguriţă de zahăr sare   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în untură […]

Porc cu cartofi si ardei gras

Porc cu cartofi si ardei gras (video)

Porc cu cartofi si ardei gras     Pofta buna!       poate iti place si:   Mancare picanta de porc   Mancare picanta de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, cartofi, telina, praz, ardei, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de porc 2 cepe 3 morcovi 2 cartofi un fir ţelină […]

Purcel umplut

Purcel umplut

Purcel umplut Ingrediente: 1 purcel 500 g ceapă 1 Kg carne de viţel 200 g franzelă 2 ouă sare piper ulei pentru uns   Mod de preparare: Se alege un purcel mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea […]

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava din: purcel de lapte, lamaie, sare.   Ingrediente: Purcel de lapte lamiie sare     Ingrediente: Purcelul se opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă ime­diat (dacă se răceşte, porii se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul). După ce a fost curăţat de păr se […]

Muschiuleţ umplut cu slaninuta

Muschiuleţ umplut cu slaninuta

Muschiuleţ umplut cu slaninuta Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (sau vită, după gust) 100 g slăninuţă tă­iată bastonaşe 2 morcovi tăiat bastonaşe pe lungimea lui câţva căţei de usturoi sare piper cimbru măgheran boia de ardei iute sau dulce, după gust   Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să semene cu […]