Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

Printeaza

O reteta delicioasa de porc la tava cu praz si sos de coacaze din: pulpa de porc, praz, oua, ulei, unt, faina, lapte, coacaze, boia de ardei dulce, cimbru uscat, seminte de coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

  • 700 g pulpa de porc
  • 1 kg praz
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 50 unt
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 250 g coacaze
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita seminte de coriandru macinate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi ten­doane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Ungeţi carnea cu ulei şi presăraţi-o cu boia, cimbru, coriandru, sare şi piper, după gust.

Puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt şi coaceţi-o în cuptor, la foc potrivit până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos.

Curăţaţi şi spălaţi prazul, apoi tăiaţi-l în segmente de circa 10cm. Segmentele de praz tăiati-le pe lung şi amestecati-le cu ouăle, sare şi piper, după gust. Impărţiţi amestecul în 4 şi prăjiţi 4 turtite de praz. Pentru sos, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi căliţi-o uşor, la foc mic.

Adăugaţi laptele puţin câte puţin, amestecând înconti­nuu. Când sosul se îngroaşă puneţi coacăzele pasate, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine. Serviţi pulpa de porc tăiată în felii subţiri, pusăpe pat de praz şi stropiţi totul cu sos. Ornaţi cu coacăze şi frunze de pătrunjel.

Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.