Porc picant cu masline
PrinteazaO reteta savuroasa de porc picant cu masline din: spata de porc, masline, scortisoara, cuisoare, foi de dafin, ulei, rosii in bulion, lamaie, sare si piper.
- 700 g spata de porc
- 400 g masline
- 1 baton scortisoara
- 3 cuisoare
- 2 foi de dafin
- 3 linguri ulei
- 500 g rosii in bulion
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si taiati-o in bucati potrivite.
Puneti bucatile de carne impreuna cu maslinele si 1 cana de apa, intr-o tigaie la foc.
Adaugati batonul de scortisoara sfaramat, cuisoarele si frunze de dafin.
Puneti uleiul, potrivit de sare si piper, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic 40 de minute.
Amestecati din cand in cand. Pasati rosiile printr-o sita deasa si puneti-le in tigaie peste carne si masline.
Spalati bine lamaie, dati-o pe razatoarea mica si puneti coaja rasa in tigaie.
Amestecati si lasati sa mai fiarba 20 de minute.
Porc picant cu masline
Pofta buna!