Porc in sos dulce-acrisor

Printeaza

Porc in sos dulce-acrisor din: carne de porc, ananas, ardei gras, ghimbir, usturoi, otet, zahar, faina, ulei, amidon, sos de soia, vin de orez, sare, piper.

Ingrediente:Porc_in_sos_dulce_acrisor

  • 500 g carne cu grăsime
  • 100 g ananas proaspăt
  • 1 ardei gras roşu
  • 10 g ghimbir
  • 10 g usturoi
  • 1 ou
  • 20 ml oţet alb
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 2 linguri cu făină
  • 400 ml ulei
  • 15 g amidon

Pentru marinata:

  • 15 ml sos de soia
  • 10 ml vin de orez
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie cubuleţe carnea şi ananasul, feliază ardeiul, ghimbirul şi usturoiul. Pune carnea în amestecul pentru marinată (doar jumătate din sosul de soia), amestecă şi lasă 10-15 minute. Sparge oul, bate-l şi toarnă-l peste carnea marinată. Amestecă. Tăvăleşte prin făină cuburile de carne şi prăjeşte-le în uleiul încins (din care se opresc două linguri).

Separat, încinge uleiul oprit şicăleşte 2-3 minute ghimbirul, usturoiul şi ardeiul. Toarnă deasupra oţetul, sosul de soia rămas, zahărul şi 1/2 cană cu apă fiartă. Lasă să dea în câteva clocote. Adaugă amidonul şi ţine pe foc până când sosul se leagă şi devine lipicios. Pune atunci cubuleţele de carne prăjită şi ananasul şi lasă puţin să se întrepătrundă aromele.

Serveşte cu orez fiert.

 

Porc in sos dulce-acrisor

Porc_in_sos_dulce_acrisor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.