Porc in aluat

Printeaza

Porc in aluat din: kaizer, ulei, paine, vin alb, nuci, parmezan, sare, pper, muschi de porc, sfecla, spanac, aluat, ou.

Ingrediente: Porc_in_aluat

  • 150 g kaizer afumat
  • 1 lingură ulei
  • 5 felii pâine toast
  • 4 linguri vin alb sec
  • 100 g nuci
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare, piper
  • 800 g muşchi de porc, tăiat în două
  • 6 frunze de sfeclă sau de spanac
  • 500 g aluat de foi
  • 1 ou

Mod de preparare:

Se taie slăninuţa cuburi şi se prăjeşte în ulei. Se decojesc feliile de pâine, miezul se taie cuburi şi se înmoaie în vin. Se toacă nucile şi se amestecă într-un castron cu parmezanul. Se adaugă cuburi de slăninuţa, puţină sare şi piper şi se amestecă.

Se crestează fiecare bucată de carne pe lung, în două, astfel încât să formeze o foaie. Se bat cele două foi, se sărează şi se piperează; se ung fiecare cu jumătate din cantitatea de umplutură şi se rulează. Se înfăşoară fiecare ruladă în foi de sfeclă opărite în prealabil.

Se împarte aluatul în două şi se întind cu sucitorul 2 foi groase de câte 3 mm. Se decupează 4 fâşii înguste şi se pun deoparte. Se înfăşoară carnea în aluat.

Se bate oul cu puţină apă. Cele două rulouri se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se ung cu ou şi se decorează cu fâşii de aluat; se ung din nou cu ou. Se aşază tava în cuptorul încins la 200 °C şi se coace 5 minute. Apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace 25-30 min. Dacă se rumeneşte prea mult la suprafaţă, se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească puţin şi se taie; se serveşte pe frunze de salată.

Porc in aluat

Porc_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.