Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
PrinteazaPorc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper.
- 4 felii groase ceafa de porc
- 100 g ghimbir
- 300 g taitei de orez
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 telina mica
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
feliile de ceafă cu sare şi piper, apoi puneţi-le într-o cratiţă. Adăugaţi uleiul, o cană cu apă şi jumătate din cantitatea de ghimbir curăţat şi dat pe răzătoarea mică. Acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.
Separat fierbeţi în 2 litri de apă şi 1 linguriţă sare, legumele curăţate, spălate şi tăiate în bucăţele. După ce au fiert scoateţi-le din oală şi în supa rămasă puneţi la fiert, pentru 2-3minute taiteii de orez.
Scoateti din cratita feliile de carne după ce acestea s-au pătruns şi s-au rumenit frumos pe ambele părţi iar în grăsimea rămasă puneţi tăiţeii fierţi, legumele şi ghimbirul rămas tocat mărunt.
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
Pofta buna!