Porc dulce acrisor pe pat de orez

Printeaza

Porc dulce acrisor pe pat de orez din: pulpa de porc, orez basmati, amestec de legume, muguri de bambus, ciuperci, germeni de fasole, sos de rosii, amidon, sos de soia, ulei de arahide, zahar brun, cinci arome chinezesti, piper sichuan, usturoi, ghimbir.

Ingrediente:Porc_dulce_acrisor_pe_pat_de_orez

  • 500 g pulpa de porc
  • 200 g orez basmati
  • 500 g amestec de legume (morcov, ardei gras, ceapa verde)
  • muguri de bambus
  • ciuperci shitake
  • germeni de fasole
  • 50 g amidon
  • 100 g sos de rosii
  • 100 ml sos de soia
  • 50 ml sos worcester
  • 3-4 lingur ulei de arahide
  • 2 linguri zahar brun
  • pasta 5 arome chinezesti
  • condiment 5 arome chinezesti
  • piper sichuan
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 cm radacina de ghimbir

 

Mod de preparare:

Tai carnea de porc în cubuleţe. O pui într-un bol şi o stropeşti cu 50 ml sos de soia şi 1 lingură de sos Worcester, apoi o laşi să se marineze 10 minute. Speli orezul şi îl fierbi în steamer, pentru aproximativ 15 minute.

Treci bucăţelele de carne prin amidon. Rolul acestei operaţiuni este de a păstra sucurile cărnii, încingi uleiul de arahide în tigaia wok şi rumeneşti uşor carnea, circa 3-4 minute. Pui usturoiul pisat şi ghimbirul ras.

Adaugi amestecul de legume şi ciuperci şi le înăbuşi în tigaia wok, astfel încât să nu se înmoaie prea tare, ci să rămână crocante.

Adaugi sosul de roşii, zahărul brun, sosurile şi condimentele rămase. Rolul pastei 5 arome este de a da gustul acrişor; dacă nu ai, poţi turna o linguriţă de oţet. Laşi încă 3-4 minute pe foc şi serveşti preparatul pe pat de orez.

Porc dulce acrisor pe pat de orez

Porc_dulce_acrisor_pe_pat_de_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.