Porc cu cartofi, pastarnac, pere si plante aromatice

Printeaza

Porc cu cartofi, pastarnac, pere si plante aromatice din: cotlete de porc, rozmarin, usturoi, lămâie, păstârnac, pere cu coaja fină, cartofi, sare, piper negru, sos mentolat cu pâine

Porc cu cartofi, pastarnac, pere si plante aromatice

Ingrediente:

  • 8 cotlete de porc sau 4 cotlete duble de porc
  • marinată de rozmarin, usturoi şi lămâie
  • 3 păstârnaci
  • 3 pere cu coaja fină
  • 680 g cartofi, răzuiţi de coajă
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • sos mentolat cu pâine

Mod de preparare:

Frecaţi bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin şi lăsaţi-le aşa, în mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite să absoarbă bine toate aromele.

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Spălaţi rădăcinile de păstârnac şi perele şi tăiaţi-le în sferturi, pe lungime, îndepărtând seminţele fructelor, apoi tăiaţi cartofii în felii de 0,5 cm grosime.

Uscaţi bine feliile cu şervete din hârtie, apoi puneţi-le într-o tavă pentru copt de mărime adecvată împreună cu păstârnacul, perele, cotletele de porc şi marinata.

Amestecaţi astfel încât toate ingredientele să fie acoperite cu sos, apoi condimentaţi şi dati la cuptor între 45 de minute şi 1 oră, în funcţie de mărimea bucăţilor de carne.

In timp ce legumele şi carnea se coc, preparaţi sosul mentolat pe bază de pâine. Este absolut fabulos, turnat deasupra cotletelor.

Porc cu cartofi, pastarnac, pere si plante aromatice

Porc cu cartofi, pastarnac, pere si plante aromatice

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.