Porc cu alune si cimbru

Printeaza

Porc cu alune si cimbru din: muschiulet de porc, alune de padure, mere, cimbru, frunza de dafin, vin, unt, ulei de masline, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 muschiulet de porc de 800 g
  • 150 g alune de padure
  • 4 mere
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 150 ml vin alb
  • 60 g unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele, se taie sferturi. Se călesc în tigaie cu 30 de grame de unt, se varsă deasupra 2 linguri de apă, se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute. Se păstreză la cald. Separat, se toacă mărunt alunele şi muschiuletul se lasă să se coloreze pe toate părţile cu 1 lingură de ulei.

Se săreză şi se piperează. Se adaugă dafinul, cimbrul şi vinul alb. Se acoperă pe jumătate şi se lasă să mijoteze cam 25 de minute, până nu mai rămâne deloc lichid. Se scurge carnea, se tăvăleşte prin alunele mărunţite; se încălzesc 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se pune carnea.

Se pudreză cu zahăr şi se caramelizeză pe toate părţile. Se deglaseză sucul din cratiţă, se elimină uleiul, se adaugă 10 cl de apă. Se aduce la fierbere gratând fundul cu o spatulă. Se lasă să se reducă. Se adaugă restul de unt. Se serveşte muşchiuleţul caramelizat si merele. Sosul se aduce în sosieră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.