Polenta cu pui si coacaze

Printeaza

Polenta cu pui si coacaze din: apa, malai, pui, ceapa, ardei gras, fenicul, ciuperci, ardei iiute, susan, sos de soia, limeta, ulei, vin, sos de zmeura, cocaze, sare, piper, cimbru, miere.

Ingrediente:Polenta_cu_pui_si_coacaze

  • 750 ml apă
  • 280 g mălai
  • 500 g pui
  • 4 cepe
  • doi ardei graşi
  • un fenicul
  • 100 g ciuperci
  • un ardei iute
  • 20 g susan
  • 60 ml sos de soia
  • o limetă
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 300 ml sos de zmeură
  • 300 g coacăze
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • miere

 

Mod de preparare:

Feniculul şi ardeii graşi, ciupercile şi ardeiul se spală şi se toacă mărunt. Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie bucăţele. Se pun într-un bol împreună cu sosul de soia, jumătate din ulei, ardeiul iute, sare, piper, cimbru şi susan.

Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minim o oră. Se pune carnea într-o tigaie, se prăjeşte la foc mediu până devine albă apoi se adaugă vinul alb şi puţină apă. Când sosul a scăzut se ia de pe foc, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Ardeii graşi, feniculul şi ciupercile se călesc zece minute în puţin ulei. Se prepară o mămăligă din apă, o linguriţă cu sare, piper şi mălai, se adaugă legumele călite şi se toarnă într-o tavă unsă cu ulei.

Când s-a răcit se taie pătrate şi , se pune deasupra carnea de pui. Se aşază pe farfurii, se adaugă sosul de zmeură, ceapa tăiată peştişori amestecată cu sucul de limetă, ulei, sare, piper, cimbru şi coacăze.

 

Polenta cu pui si coacaze

Polenta_cu_pui_si_coacaze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.