Polenta alla Boscaiola
PrinteazaO reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc de rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din regiunea Toscana, Italia.
- 1 mamaliga maricica
- 400 g carnati proaspeti
- 500 g ciuperci
- 150 ml suc de rosii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 250 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei până devine transparentă. Adaugi cârnaţii tăiaţi rondele şi usturoiul tocat şi laşi 10 minute la foc mic. Pui sucul de roşii şi ciupercile tăiate felii peste com-poziţie. Laşi 10 minute îa foc potrivit.
Condimentezi cu sare şi piper. într-o tavă, pui câteva linguri din sosul de cârnaţi pe fundul tăvii, apoi jumătate de mămăligă (trebuie să fie fierbinte şi destul de moale). Presari caşcaval ras, apoi continui cu un strat de sos, restul de mămăligă, caşcaval, iar la final, adaugi sosul rămas. Dai la cuptor pentru 20 de minute.
Polenta alla Boscaiola
Pofta buna!