Pogacele sarate cu cas

Printeaza

Pogacele sarate cu cas din: faina, unt, cas, drojdie, ou, sare, seminte.

Ingrediente:Pogacele_sarate_cu_cas

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 250 g caş de oaie
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 ou
  • sare
  • seminte de mac sau de chimen negru
  • 1 lingură ulei sau altă grăsime pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Laşi untul să se topească la temperatura camerei. Dai caşul pe răzătoare sau îl zdrobeşti cu furculiţa. Freci untul, brânza şi 1 linguriţă de sare, până obţii o cremă spumoasă.

Incorporezi făina cernută, gălbenuşul şi drojdia dizolvată în 100 ml apă şi framânţi un aluat potrivit de tare. Baţi albuşul spumă tare, cu un praf de sare.

Cu mâinile presărate cu făină, modelezi mici sfere din aluat, de mărimea unor nuci. Le aşezi într-o tavă unsă, la distanţă de 5-6 cm una de alta. Le ungi cu spumă de albuş, folosind o pensulă.

Le presari cu seminţe de chimen negru sau de mac şi le coci la foc mediu, în cuptorul preincălzit, pentru aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc frumos.

Pogacele sarate cu cas

Pogacele_sarate_cu_cas

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.