Pogacele cu spanac si branza

Printeaza

Pogacele cu spanac si branza din: faina, brânză sărată, oua, ulei, spanac, bicarbonat stins cu zeamă de lămâie.

Pogacele_cu_spanac_si_branza

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 300 g brânză sărată rasă
  • 4 ouă
  • ulei pentru prăjit
  • 300 g spanac
  • 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Speli bine spanacul în mai multe ape şi îl pui la fiert pentru 8-10 minute. îl strecori apoi şi îl toci mărunt. Intr-un bol pui toate ingredientele şi le amesteci foar­te bine (inclusiv spanacul).

Pe urmă pui aluatul pe o planşetă, pe care ai presărat făină şi îl întinzi în foaie mai grosuţă. Tai în formă de romburi şi fiecare romb îl crestezi la mijloc cu un cuţit bine ascuţit.

Prăjeşti pogăcelele în uleiul încins, pe amble părţi, până se rumenesc. Scoţi pogăcelele pe un platou acoperit cu şerveţele de hârtie, pentru ca surplusul de grăsi­me să fie absorbit.

Serveşti pogăcelele cu iaurt. Poţi pune iaurtul într-un bol pe care îl aşezi în mijlocul platoului, iar pe lângă el aşezi pogăcelele.

Pogacele cu spanac si branza

Pogacele_cu_spanac_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.