Pogace

Printeaza

600 g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g drojdie şi puţin zahăr (1 lingură).

După ce drojdia a dospit se adaugă 2 ouă, 60 g unt sau untură sau ulei, 250 ml lapte, sare şi 1 linguriţă chimen. Se frământă bine, bine. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de un deget, se întind o parte din jumări şi se împătureşte.

Se repetă operaţia de încă două ori, la intervale de 10 minute. După aceea se întinde o foaie tot de circa un deget grosime şi se taie forme rotunde cu paharul. Se ung deasupra cu ou şi se coc la foc bun.

 

Pogace

Pogace

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


Poate iti place si:

Pogacele simple cu jumari

Pogacele simple cu jumari din: drojdie, lapte, faina, ulei, oua, chimen, unt, jumari, sare, piper. Ingrediente: 25 g drojdie 1 linguriţă zahăr 2 pahare de lapte 4 linguri unt topit 250 g jumări 500 g faina 2 linguri ulei 2 gălbenuşuri bătute sare piper 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Se prepară maia: se […]

Pogacei cu jumari

Pogacei cu jumari

Pogacei cu jumari din: drojdie, zahar, jumari, lapte, lamaie, sare, piper, chimen. Ingrediente: 40 g drojdie 1 linguriţă zahăr 150 ml lapte 500 g jumări 30 ml ulei 2 linguri suc de lămâie sau oţet sare piper chimen   Mod de preparare: Se freacă 40 g drojdie cu 1 linguriţă zahăr; se diluează cu 150 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.