Poale-n brau

Printeaza

Poale-n brau din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, sare, margarina, branza de vaci, gris, esenta de vanilie.

 

Ingrediente aluat: Poale-n brau

  • 1 kg făină
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 600-700 ml lapte
  • 50 g droj­die proaspătă
  • 1 linguriţă cu sare
  • 100 g margarină

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 4-5 ouă
  • 2-3 linguri de griş
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Torni o căniţă de lapte cald în mijlocul făinii, în acel lapte dizolvi drojdia cu 1 lingură de făină şi laşi 10 minute la dospit.

Torni maiaua peste făină, adaugi ouăle, marga­rina, sarea şi restul laptelui dar călduţ.

Frămânţi aluatul şi îl laşi să crească aproximativ 1 oră, până îşi dublează volumul.

Poale-n_brau

Pregăteşti umplutura aşa. Amesteci toate ingredientele dar este de preferat să nu faci o pastă fină cu robotul, ci să amesteci totul cu furculiţa îţi trebuie 2 căni zahăr, 4 căni lapte, 2 căni mălai, 2 linguri făină, 2 linguri unt, 4 ouă, 1 lingură praf de copt, puţină sare, ulei.

Pui toate ingredientele într-un castron şi amesteci timp de 10 minute. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Introduci tava la cuptor timp de 30 minu­te. Când este gata, o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Placinta cu branza de vaci sau telemea

Placinta cu branza de vaci sau telemea

Placinta cu branza de vaci sau telemea din: faina, ulei, sare, branza de vaci sau telemea, unt sau margarina, oua, sare, lapte. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 3 linguri ulei 1/2 linguriţă sare (sau foi de plăcintă gata preparate) Pentru umplutură: 300 g brânză vaci (sau amestec cu telemea) 2 linguri unt (sau margarină) 2 ouă […]

Placinta_cu_mac

Placinta cu mac

Placinta cu mac din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ulei, mac, scortisoara, lamaie. Ingrediente: 600 g faina 370 ml lapte 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 25 g drojdie 100 g unt 5 linguri ulei Pentru umplutură: 250 g mac 200 g zahăr 100 ml lapte 60 g stafide 3 mere 1 linguriţa scortisoara 1 lingura coaja […]

Placinta_de_post_cu_cartofi

Placinta de post cu cartofi

Placinta de post cu cartofi din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare. Ingrediente: 250 g faină 25 g drojdie apă 120 ml apă călduţă 3-4 linguri ulei 5 cartofi de mărime medie sare   Mod de preparare: Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apa […]

Placinta_cu_praz_si_ciuperci

Placinta cu praz si ciuperci

Placinta cu praz si ciuperci din: unt, faina, ou, otet, sare, ulei, praz, ceapa, ciuperci. Ingrediente: 250 g unt 500 g făină 1 ou 1 lingură cu oţet sare Pentru umplutura: 2 fire de praz 1 ceapă 1/2 kg ciuperci 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Amestecă bine untul cu oul, oţetul, sarea […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.