Platou rece cu carne

Printeaza

Platou rece cu carne din: iepure sau gasca, ulei, ceapa, apa, vin, dafin, masline, zahar, sare, piper, masline.

Ingrediente:Platou rece cu carne

  • 1 iepure sau 1 gâscă
  • ulei
  • 2 kg ceapă
  • 1-2 căni de apă
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 1-2 căni de vin roşu
  • 200 g măsline
  • 1 lămâie
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Se taie bucăţi carnea de la 1 iepure sau 1 gâscă. Se rumeneşte, apoi se aşază înr o cratiţă sau vas de Jena, pe un 5 ingur nivel.

In altă cratiţă se călesc în ulei 2 kg ceapă tocată, se aşază peste carne şi se toarne, 1-2 căni de apă; se adaugă sare, piper, 2 foi de dafin şi se dă la cuptor. Când a scăzut apa se adaugă 1-2 căni de vin roşu, 200 g măsline şi 1 lămâie tăiată felii.

Intr-o cratiţă pe aragaz se aşază 2 linguri zahăr pe care le stingem cu apă şi 2-3 linguri de bulion (sau 2-3 roşii tăiate pe râzătoare). Se toarnă în tava din cuptor, amestecând uşor cu o lingură de lemn. Se mai adaugă eventual vin roşu.

Când e gata se lasă puţin să se răcorească, apoi se scot bucăţile de carne şi se aşază pe un platou şi se toarnă sosul din tavă.

Se ornează cu felii de lămâie şi se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.