Platou cu fructe de mare

Printeaza

O reteta delicioasa de fructe de mare cu: caracatita, creveti, calamar, vin alb, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei iute, ardei gras, rosie, patrunjel verde, otet, foi de dafin, cimbru, zeama de lamaie.

Ingrediente:Platou_cu_fructe_de_mare

  • 200 g pui de caracatiţă
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • 200 g calamari
  • 100 mi vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 50 g usturoi
  • un ardei iute
  • un ardei gras
  • o roşie
  • puţin pătrunjel verde tocat
  • 30 ml oţet
  • foi de dafin
  • cimbru proaspăt
  • zeamă de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Caracatiţa se fierbe în oţet cu foi de dafin şi piper, se taie bucăţi şi se pune pe grătar. Se stropeşte cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi se presară cimbru proaspăt. Creveţii se prăjesc timp de câteva minute în ulei de măsline.

Se adaugă ardei iute tăiat rondele şi ardei gras tăiat feliuţe, apoi roşia tăiată cubuleţe şi usturoiul pisat. Se adaugă sare, iar când se ia de pe foc se presară pătrunjel verde tocat.

Calamarii se pun pe grătar. Când şi-au schimbat culoarea se aşază în tigaie, se adaugă puţin vin alb, sare şi piper şi se stropesc cu ulei de măsline.

Platou cu fructe de mare

Platou_cu_fructe_de_mare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.