Platou cald

Printeaza

O reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin.

Ingrediente:Platou cald

  • 800 g ceafa de porc
  • 6 cartofi
  • un dovlecel
  • o vanata
  • o ceapa
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 2-3 fire de rozmarin

 

Mod de preparare:

Se spală morcovii şi cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie cubuleţe şi rondele.

Vânătă şi dovlecelul se curăţă de coajă, se presară cu sare şi se lasă să se scurgă într-o sită. După aceea, se pră­jesc în puţin ulei, 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte şi se lasă să se scurga pe un prosop absorbant de bucătărie.

Ceafa de porc se unge cu puţin unt şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se pune pe grătarul încins. Se lasă 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă. O parte din legume se taie cubuleţe şi se perpelesc cu unt, sare şi pătrunjel verde.

Pe un platou, se aşază carnea şi legumele asortate. Cartofii şi morcovii într-o parte, ciuper­cile înăbuşite şi mixul de legume tocate, în altă parte, iar restul, după preferinţă. Se or­nează cu pătrunjel verde sau bucheţele de broccolli.

Incoming search terms:

  • platouri calde

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.