Platica la cuptor

Printeaza

Platica la cuptor 

Ingrediente:Platica la cuptor

  • 1,500 kg plătică
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală şi se dă sare. Se lasă să stea cu sare o jumătate de oră. Se pun câteva linguri de ulei într-o tavă, se aşază peştele şi se dă la cuptor, la foc mijlociu.

Se ţine aproximativ o oră. Din când în când se unge cu uleiul din tavă. Când este gata, se aşază peştele pe o farfurie.

Se toarnă oţetul în tavă, se amestecă cu sosul rămas, se pune pătrunjel tocat şi se potriveşte de sare şi piper.

Se toarnă peste peştele din farfurie şi se serveşte după ce s-a mai răcorit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Hmm, buna platica. Place, place 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.