Placintele cu legume
PrinteazaPlacintele cu legume din: branza feta, rosii, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, praf de usturoi, linte, pesmet si ulei de masline.
- 200 g branza feta sau telemea, maruntita
- 100 g rosii din conserva, scurse si taiate
- 300 g ardei copti, scursi si taiati
- 1 legatura patrunjel, tocat
- 8 foi de aluat de placinta, gata preparat
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 2 lingurite praf de usturoi
- 250 g linte fiarta
- 40 g pesmet
- ulei de masline, pentru uns
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Intr-o cratita, incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si caleste 6 minute. Pune intr-un castron si adauga lintea, branza, rosiile, pesmetul, ardeii si jumatate din patrunjel. Unge cu ulei o foaie de aluat, apoi acopera cu inca o foaie.
Toarna cu lingura un sfert din umplutura de legume in mijlocul foii, apoi ruleaza si pune pe o tava de copt unsa cu ulei. Procedeaza la fel cu celalalte 4 rulouri. unge-le cu putin ulei, da la cuptor si coace 20-25 de minute. Serveste cu patrunjel tocat.
Placintele cu legume
Pofta buna!
Placintelele cu legume sunt foarte savuroase 🙂