Placintele cu varza si marar

Printeaza

Placintele cu varza si marar din: faina, ulei, iaurt, sare, ceapa, piper, marar, ou, varza.

Ingrediente:Placintele cu varza si marar

Pentru aluat:

  • 300 g faină
  • 4 linguri ulei
  • 120 ml iaurt
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • o ceapă
  • 1/2 varză fiert tare
  • sare
  • piper
  • marar
  • un galbenus pentru copt
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obtine o cocă potrivit de tare, care se dă la frigider până se prepară umplutura. Varza tăiată fidelută se pune la fiert în apă clocotită. Se mărunteşte apoi.

Separat, se pun la fiert cartofii şi se  pasează ca pentru piure.

In ulei, se căleşte ceapa, se adaugă piureul de varză şi cel de cartofi, se pun oul tăiat cubulete, sare, piper, mărar. Aluatul se taie, se umple fiecare parte cu amestecul de varză şi cartofi, se pliază şi se aşază în tava de cuptor.

Se ung plăcintelele cu gălbenuş si se lasă 20 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.