Plăcinţele cu salam şi telemea

Printeaza

Plăcinţele  cu salam şi telemea: apa, lapte, iaurt, ou, bicoarbonat, faina, sare, salam, telemea.

Ingrediente:

  • 50 ml apă caldă

    Placintele_cu_salam_si_telemea

    Plăcinţele cu salam şi telemea

  • 50 ml lapte cald
  • 1 iaurt mic
  • 1 ou
  • 1 vârf cuţit bicarbonat
  • 400 g făină
  • sare
  • salam
  • 100 g telemea

 

Mod de preparare:

Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu fă­ina şi bicarbonatul stins cu oţet. Trebuie să iasă un aluat moale, ca pentru clătite, însă mult mai vârtos. Laşi aluatul 10 minute la odihnit, după ce a fost potrivit cu sare. Incingi ule­iul într-o tigaie mai mare.

Salamul îl tai în felii subţiri, iar telemeaua în cubulşţe de mărime medie.

Pui cu o lingură mare câte o grămăjoară de aluat în uleiul încins, presezi puţin pentru a se aplatiza, iar deasupra pui câte o feliuţâ de salam sau două, în funcţie de suprafaţa plăcinţelei şi de mărimea sala­mului şi un cubuleţ de brânză. Prăjeşti plăcinţelele pe ambele părţi, până devin roşiatice.

Le scoţi pe şerveţele absorbante. Sunt foarte bune pentru copii şi pot fi servite atât calde, cu salată ver­de şi ridichi, cât şi reci.

Plăcinţele cu salam şi telemea

Placintele_cu_salam_si_telemea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.