Placintele cu dovleac

Printeaza

Placintele cu dovleac din: dovleac, sare, oua, bacon, faina, patrunjel, ardei, cascaval, piper, ulei.
Ingrediente :Placintele cu dovleac

  • 500 g miez de dovleac
  • sare
  • 50 g bacon
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 60 g faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute (rosu)
  • 50 g cascaval
  • piper proaspat macinat
  • 4 linguri ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare si se lasa sa stea asa circa 30 de minute.

Se taie marunt slaninuta si ceapa si se prajesc intr-o tigaie, pana ce se rumenesc usor.

Se stoarce dovleacul intr-un stergar de bucatarie, se pune in tigaia cu bacon si ceapa si se prajeste si el la foc iute.

Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, frunzulitele de  patrunjel, ardeiul iute taiat marunt si cascavalul ras.

Se amesteca bine, se sareaza, se pipereaza. Din compozitia astfel preparata se fac 12 placintele (cam o lingura plina pentru fiecare), care se prajesc in uleiul incins circa 5 minute pe fiecare parte.

Se servesc fierbinti, cu salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.