Placinte traditionale
PrinteazaAsociaţia Naţională a Australiei de Sud, responsabilă cu înregistrarea şi conservarea moştenirii culturale a acestui stat, descrie felul de mâncare numit pie floater ca pe „un bol de piure verde gelatinos, cu ceva solid aşezat în mijlocul său”.
Plăcinţele pie floater sunt foarte îndrăgite în Adelaide, unde se vând din căruţe sau remorci deschise, o tradiţie care s-a păstrat de la mijlocul secolului XIX. Este nevoie dor de un ceaun pentru a prepara un piure verde (de fapt, o supă de mazăre) şi de un cuptor în care se face plăcinta aromată, umplută cu carne tocată.
Condimentul preferat la această plăcintă este ketchupul, care se adaugă din belşug deasupra şi se amestecă apoi cu supa de mazăre. A mânca pie floaters este un adevărat eveniment social, prilej excelent de a lega prietenii.
Vânzătorii ambulanţi rămân până seara târziu, devenind un loc de întâlnire ideal pentru păsările de noapte, dornice să-şi potolească foamea.