Placinte rusesti

Printeaza

Placinte rusesti din: oua, zahar, drojdie, lapte, sare, ulei, maioneza, branza, stafide.

Ingrediente:Placinte rusesti

Pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 500 ml lapte
  • o linguriţă sare
  • 2 linguri maioneză
  • 3 linguri ulei
  • 650 g făină

Pentru umplutură:

  • 150 g cremă de brânză
  • 150 g brânză de vaci
  • 50 g stafide
  • 2 ouă
  • 120 g zahăr

Pentru copt:

  • 2 gălbenuşuri
  • 4-5 linguri lapte

 

Mod de preparare:

In laptele călduţ se dizolvă drojdia şi 2 linguri zahăr, se lasă 10 minute.

Se adaugă apoi ouăle, maioneza, sarea şi zahărul, se amestecă şi apoi se pune făina. Se amestecă, se frământă circa 10 minute şi se lasă aluatul la crescut pentru o oră.

Pe masa presărată cu făină se lucrează aluatul pentru a scoate aerul şi se taie în 30 de bucăţi din care se formează cu mâna plăcinţele rotunde. Apoi, cu fundul unui pahar, se face în fiecare o adâncitură în care se pune amestecul de brânză, cu ouă, zahăr şi stafide.

Se lasă la crescut 30 de minute.

Se aşază toate plăcinţelele în tava de copt uşor unsă, apoi se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.