Placinte cu salam, telemea si iaurt
PrinteazaPlacinte cu salam, telemea si iaurt din: apă caldă, lapte, iaurt, ou, bicarbonat, faina, sare, salam, telemea.
- 50 ml apă caldă
- 50 ml lapte cald
- 1 iaurt mic
- 1 ou
- 1 vârf cuţit bicarbonat
- 400 g făină
- sare
- salam
- 100 g telemea
Mod de preparare:
Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu făina şi bicarbonatul stins cu oţet. Trebuie să iasă un aluat moale, ca pentru clătite, însă mult mai vârtos.
Laşi aluatul 10 minute la odihnit, după ce a fost potrivit cu sare. încingi uleiul într-o tigaie mai mare. Salamul îl tai în felii subţiri, iar telemeaua în cubuleţe de mărime medie.
Pui cu o lingură mare câte o grămăjoară de aluat îa uleiul încins, presezi puţin pentru a se aplatiza, iar deasupra pui câte o feliuta de salam sau două, în funcţie de suprafaţa plăcinţelei şi de mărimea salamului şi un cubuleţ de brânză.
Prăjeşti plăcinţelele pe ambele părţi, până devin roşiatice. Le scoţi pe şerveţele absorbante. Sunt foarte bune pentru copii şi pot fi servite atât calde, cu salată verde şi ridichi, cât şi reci.
Placinte cu salam, telemea si iaurt
Pofta buna!