Placinte cu nuci si stafide

Printeaza

Placinte cu nuci si stafide din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, smantana, nuci, cacao, apa, esenta de rom, stafide.

Ingrediente pentru aluat:Placinte cu nuci si stafide

  • 500 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • făină cât cuprinde
  • zahăr
  • sare
  • smântână

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 g nuci
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml apă
  • esenţă de rom
  • 100 g stafide

 

Mod de preparare:

Pregăteşti umplutura, decojeşti nucile, apoi le macini. Adaugi cacaua, zahărul, apa clocotită treptat şi la final stafidele. Amesteci toate ingredientele bine.

Pregăteşti aluatul, amesteci toate ingredientele şi procedezi la fel ca pentru aluatul de pâine. După ce aluatul a crescut, îl întinzi la o grosime de 5 mm, din care tai pătrate cu latura de 8 mm.

Pui câte o lingură cu umplutură pe fiecare pătrat. Aşezi pătratul în poziţie de romb, uneşti colţurile, iar pe al treilea îl rulezi până la al patrulea.

Presezi pe laterală şi pui plăcinţelele într-o tavă tapetată. Le laşi să crească 30 de minute, apoi le ungi cu apă amestecată cu zahăr şi ulei şi le coci timp de 30-35 de minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.