Placinte cu mere, scortisoara si coaja de lamaie

Printeaza

Placinte cu mere, scortisoara si coaja de lamaie din: aluat pentru foietaj, mere, unt, scorţişoară, zahăr, coaja de lamaie, zahăr vanilat, zeama de lamaie, pesmet alb, ou.

 

Ingrediente:Placinte_cu_mere_scortisoara_si_coaja_de_lamaie

  • aluat pentru foietaj
  • 800 g mere
  • 100 g unt
  • o linguriţă scorţişoară
  • 100 g zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
  • zeama de la o lămâie
  • 2-3 linguri pesmet alb
  • un gălbenuş pentru uns

 

Mod de preparare:      

Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei.

Separat, se curăţă merele, se taie cubuleţe sau feliuţe şi se călesc în untul topit în prealabil, la foc mic, să nu se ardă.

După ce s-au înmuiat, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, zeama de lămâie şi scorţişoara.

Compoziţia de mere trebuie să fie densă, astfel încât să nu curgă din aluat. După ce se ia de pe foc se lasă să se răcească.

Separat, se ia aluatul, se întinde cu sucitorul pe o planşetă şi se împarte în două foi.

Se presară fi­ecare foaie cu puţin pesmet. După ce s-a răcit compoziţia de mere, se întinde uniform pe una din foi şi se acoperă cu cealaltă.

Se strânge bine la colţuri şi pe margini şi se taie cu ajutorul unei forme speciale. Se aranjea­ză bucăţile în tavă şi se ung cu gălbenuş.

Se bagă în cuptorul în­cins şi se lasă să se coacă. După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc atât calde, cât şi reci.

Placinte cu mere, scortisoara si coaja de lamaie

Placinte_cu_mere_scortisoara_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine placintelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.