Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Printeaza

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, cartofi, ulei, piper, usturoi, boia, ulei, marar verde.

Ingrediente:Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

  • 300 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 kg cartofi
  • 350 ml ulei
  • piper
  • usturoi
  • 1 lingurita boia
  • ulei pentru prajit
  • 1 legatura marar verde

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu zahărul, o amesteci cu puţină făină şi câteva linguri de apă caldă. Adaugi 6-7 linguri ulei şi laşi maiaua să crească la cald. Amesteci maiaua cu făina şi restul de apă şi frămânţi o cocă elastică. Laşi la crescut până ce îşi dublează volumul.

Tai cartofii în cuburi şi le pui la fiert în apă puţin sărată. Pasezi cartofii ca pentru piure, adaugi sare, boia, piper, 4 linguriţe de ulei şi mărarul tocat.

Umplutura trebuie să fie picantă. împărţi aluatul în 18-19 bile, din care întinzi foi subţiri. în mijlocul fiecărei foi pui umplutură, petreci cele două părţi şi închizi bine marginile. Poţi presa fiecare plăcintă uşor, cu sucitorul.

Prăjeşti plăcintele în ulei încins. Prepari un mujdei din usturoi, sare şi ulei (poţi adăuga şi smântână sau iaurt)

Serveşti plăcintele împreună cu acesta.

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.