Placinte cu branza

Printeaza

Placinte cu branza din: faina, lapte, drojdie, oua, unt, zahar, lamaie, branza de vaci, sare, stafide, gris, zahar pudra.

Ingrediente:placinte cu branza

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură:

  • 800 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 1 praf sare
  • 1 mână stafide
  • zahăr, după gust
  • 2 ouă, pentru uns
  • 4 linguri gris
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu o linguriţă de zahăr. Separat, baţi ouăle cu zahărul rămas şi cu praful de sare. Cerni făina, faci o adâncitură în ea şi răstomi restul de lapte amestecat cu zahărul, maiaua, ouăle şi începi să frămânţi, apoi adaugi untul moale şi coaja rasă de lămâie.

Laşi aluatul la dospit, la loc cald, până când îşi dublează volumul. Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, ouăle, stafidele şi praful de sare. După ce ai omogenizat bine ingredientele, dai deoparte.

Presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul, tai 30 de pătrate şi le dai cu griş. Aşezi pe fiecare câte o lingură de amestec, apoi le uneşti colţurile, le aşezi într-o tavă tapetată şi le mai laşi la crescut.

Le ungi cu ouăle bătute şi le dai la copt până când se rumenesc. Le scoţi din cuptor şi le pudrezi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.