Placinta usoara de eglefin cu pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta usoara de eglefin cu pesto din: fileuri de eglefin, frunza de dafin, lapte, sare, piper, cartofi albi, pesto, praz, cidru, faina, creveti, smantana, peste si rosii.

Ingrediente:Placinta usoara de eglefin cu pesto

  • 300 g fileuri de eglefin
  • 300 g fileuri de eglefin afumat
  • 1 frunză mare de dafin
  • 500 ml lapte degresat
  • sare şi piper negru
  • 800 g cartofi albi fainoşi
  • 40 g produs tartinabil, 70% grăsime
  • 1-2 linguri pesto
  • 200 g praz, tocat fin sau 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 150 ml cidru sec
  • 25 g faină
  • 125 g creveţi fierţi, decorticaţi, decongelaţi în cazul în care au fost congelaţi
  • 2 linguri smântână dulce semidegresată
  • 2 linguri pesmet
  • 3-4 roşii, tăiate rondele subţiri

 

Mod de preparare:

Se pune eglefinul pe un singur strat într-o tavă sau într-o tigaie mare.

Se adaugă frunza de dafin, laptele şi pipe­rul după gust şi se fierbe la flacără potrivită 6-8 minute, până când carnea peştelui devine opacă şi se fărâmiţează uşor

Intre timp, se curăţă de coajă cartofii şi se taie cubuleţe.

Se pune la fiert o cratiţă mare cu apă şi puţină sare. Se scoate peştele din tava de cuptor; se curăţă de piele şi se fărâmiţează, verificându-se în acelaşi timp de oase.

Se strecoară laptele într-o cană gradată, se îndepărtează frunza de dafin.

Se pun cartofii în cratiţa cu apă. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, până se înmoaie.

Se scurg cartofii şi se păstrează o parte din apă. Se pun cartofii din nou în cratiţă şi se ţin la foc mediu pentru a-i zvânta.

 

Se zdrobesc foarte bine, apoi li se adaugă I lingură din pro­dusul tartinabil, se verifică gustul de sare şi piper şi se amestecă cu pesto. (Dacă aceştia sunt foarte uscaţi, se adaugă un pic din apa în care au fiert.)

Se lasă piureul deoparte. Se încălzeşte grătarul din cuptor la maxim.

Se topeşte restul cantităţii de produs tartinabil într-o cratiţă. Se adaugă ceapa sau prazul şi se rumeneşte 7 minute sau până se înmoaie. Se toarnă cidrul, se măreşte flacăra şi se fierbe până când cidrul s-a evaporat la jumătate.

Se adaugă făina şi se continuă fierbe­rea încă 1 minut, după care se adaugă laptele păstrat de la fierberea peşte­lui.

Se amestecă continuu până când sosul se îngroaşă şi devine omogen. Se reduce flacăra, se sărează şi se piperează după gust şi se lasă să fiarbă încet 3 minute, amestecând ocazional.

Se adaugă creveţii, smântână şi peştele fărâmiţat şi se încălzeşte totul 2 mi­nute.

Atenţie: amestecul nu trebuie să fiarbă prea tare, pentru a nu se rupe peştele. Se toarnă cu lingura amestecul de peşte într-un vas termorezistent adânc (20 X 30 cm). Se întinde apoi piureul cu pesto.

Se netezeşte supra­faţa. Se presară pesmet şi se aran­jează un strat de rondele de roşii. Se reduce temperatura grătarului, se aşază plăcinta dedesubt şi se coace până când crusta devine crocantă.

Placinta usoara de eglefin cu pesto

Placinta usoara de eglefin cu pesto

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.