Placinta cu urda

Printeaza

Placinta cu urda din: apa minerala, ulei, otet, faina, untura, bicarbonat, urda dulce, stafide, zahar, oua si zahar vanilat.

Ingrediente:Placinta cu urda

pentru foi:

  • 10 linguri de apa minerala sau plata
  • 10 linguri de ulei
  • 2 linguri otet
  • 350-400 g faina
  • 3 linguri de untura sau un pachet de margarina
  • 1 varf de cutit bicarbonat

pentru umplutura:

  • 400 g urda dulce
  • 100 g stafide
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Amesteci apa cu uleiul şi oţetul, adaugi bicarbonatul, apoi făina. Amesteci în continuare, până obţii o compoziţie omogenă.

La sfârşit, adaugi margarina sau un­tura, frământând cu mâna (dacă este cazul, mai pui făină). Obţii un aluat care se desprinde uşor de mână, pe care îl dai la rece pentru două ore.

Intre timp, prepari umplutura ast­fel: baţi ouăle cu zahărul bine, le amesteci cu brânza, încorporezi stafidele şi torni zahărul vanilat. împărţi aluatul în două.

In tava bine unsă şi tapetată aşezi prima foaie, peste ea aşezi umplutura, iar deasupra aşezi a doua foaie. Coci prăjitura în cuptorul încălzit înainte.

Placinta cu urda

Placinta_cu_urda

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu urda
  • placinta cu urda

1 comentariu

  1. Imi place placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.