Placinta turceasca

Printeaza

Placinta turceasca din: sare, zahar, drojdie, lapte, ulei, sare, piper, boia, ceapa, usturoi, soia, morcovi, patrunjel, ardei, rosii, ou.

Ingrediente:Placinta turceasca

  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 250-500 ml lapte căldu
  • ulei

Compoziţie:

  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute cimbru uscat
  • 2 cepe rosii
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g soia granule
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu
  • 1/2 conservă de roşii cubuleţe

Plus:

  • 1 ou
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă făina cu sarea, zahărul şi drojdia uscată. Se toarnă laptele călduţ şi se frământă. De 4-5 ori se toarnă ulei în mâini şi se frământă bine aluatul. Se lasă să crească 1 oră, la loc călduţ.

Pentru compoziţie se călesc ceapa şi usturoiul până se înmoaie, în ulei încins, dar la foc mic. Se pun legumele curăţate şi tăiate cubuleţe, apoi conserva de roşii şi o cană cu apă şi se fierb la foc potrivit.

Se adaugă soia, se mai pune apă şi se lasă la fiert până ce legumele sunt gata şi sosul a scăzut de tot. Se presară piper, boia şi cimbru uscat şi se lasă la răcit.

Aluatul se împarte în 8 bucăţi, se întind pe lungime, se pune compoziţie la mijloc, se ridică marginile şi se lipesc capetele, rezultând o formă lunguiaţă de bărcuţă. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut cu ulei şi se coc 20 min.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.