Placinta cu telemea, iaurt si spanac

Printeaza

Placinta cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei.

Ingrediente:Placinta_cu_telemea_iaurt_si_spanac

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 g telemea
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400 ml iaurt
  • 150 ml apa minerala
  • 5 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g spanac congelat
  • 75 ml ulei sau 75 g unt pentru uns foile

 

Mod de preparare:

Mixezi într-un bol 4 ouă cu iaurtul, 100 ml apă minerală, praful de copt, brânza zdrobită şi spanacul decongelat mărunţit.

Topeşti untul la bain- marie. Când s-a mai răcit, ungi o tavă cu dimensiunile de , 30×35 cm şi aşezi 2-3 foi pe care le ungi, de asemenea, cu unt topit.

Păstrezi 2-3 foi pentru acoperit plăcinta, iar restul de foi le rupi în pătrate mici şi le încorporezi în umplutura cu brânză.

Intinzi umplutura în tavă şi acoperi cu foile rămase, pe care le-ai uns cu unt topit.

Baţi oul rămas cu smântână şi cu apa minerală rămasă. Torni acest amestec peste plăcintă şi introduci tava în cuptorul încins, la foc mediu (180°C), circa 35 de minute, până se rumeneşte deasupra.

O porţionezi după ce s-a mai răcorit şi o serveşti de preferinţă caldă. E la fel de bună şi a doua zi, rece.

Placinta cu telemea, iaurt si spanac

Placinta_cu_telemea_iaurt_si_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta cu telemea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.