Placinta cu spanac, parmezan si ricotta

Printeaza

Placinta cu spanac, parmezan si ricotta din: unt, ulei de masline, ceapa, spanac, nucsoara, ricotta, galbenusuri, parmezan, aluat, faina si ou.

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 1 kg spanac
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 500 g ricotta
  • 2 galbenusuri
  • 85 g de parmezan, ras
  • 750 g aluat de doitaj
  • putina faina, pentru presarat
  • 1 ou, batut

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Topeşte jumătate din cantitatea de unt cu uleiul într-o cratiţă. Adaugă ceapa şi las-o pe foc 10 minute până se înmoaie. Pune-o deoparte într-un bol. Adaugă câteva mâini de spanac în tigaie şi lasă-l câteva minute până se înmoaie.

Scoate-l şi scurge-l într-o strecurătoare. Repetă cu restul de spanac. Presează în strecurătoare cu dosul unei linguri, pentru a îndepărta tot lichidul. Toacă spanacul grosier şi pune-l în bolul cu ceapă. Adaugă nucşoara, ricotta, gălbenuşurile şi parmezanul, asezonează şi amestecă bine.

Rulează un pachet de aluat pe suprafaţa tapetată cu puţină făină, într-un dreptunghi de 25x30cm, apoi pune-l într-o tavă. Cu latura mare către tine, pune spanacul în centrul aluatului, lăsând de jur împrejur o margine liberă de 5cm. Unge marginile cu ou bătut.

Intinde şi al doilea pachet de aluat într-un dreptunghi un pic mai mare decât primul. Aşază-l peste primul şi presează uşor marginile pentru a le sigila, apoi apasă cu o furculiţă sau cu degetele. Unge totul cu ou bătut, apoi crestează, dacă doreşti, un model pe aluat, cu partea bontă a unui cuţit, cu grijă să nu perforezi aluatul. Dă la cuptor 40 de minute.

Lasă să se odihnească 10 minute, înainte de a servi.

Placinta cu spanac, parmezan si ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.