Placinta slovena

Printeaza

Placinta slovena

Placinta slovena din: faina, apa, vin, zahar, unt, sare, mac, lapte, scortisoara.

 

Ingrediente aluat:

  • 300 g făină
  • 5 linguri apă caldă
  • 4 linguri vin
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri unt topit
  • sare

Ingrediente umplutura de mac:

  • 400 g seminţe de mac
  • 200 g zahăr
  • 1 ceaşcă de lapte cald
  • scorţişoară

 

Ingrediente umplutura de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară.

Ingrediente umplutura de brânză de vaci :200 g brânză dulce de vacă, 2 linguri smântână, 1 ou, 50 g zahăr, 1 linguriţă zahăr vanilat, 50 g stafide.

Ingrediente umplutura de nuci:50 g nuci sau alune, 4 linguri smântână, 50 g zahăr.

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu apa caldă, vinul, zahărul, un praf de sare, frămânţi şi laşi aluatul să se odihnească 1 oră.Pregăteşti în acest timp umpluturile. Pentru cea de mac macini macul şi-l amesteci cu laptele fierbinte, zahărul şi un praf de scorţişoară.

Pentru cea de mere amesteci merele rase şi presate puţin cu 1 lingură zeamă şi coajă rasă de lămâie, zahărul şi scorţişoară. Pentru cea de brânză amesteci brânza de vaci cu zahărul, vanilia, oul bătut şi stafidele înmuiate în prealabil în apă caldă.

Pentru umplu­tura de nuci amesteci nucile cu zahărul şi smântână. împărţi apoi aluatul în 5 bucăţi şi din fiecare întinzi 5 foi foarte subţiri pe care le ungi cu unt topit.

Aşezi o foaie într-o formă unsă cu unt, pui macul, altă foaie, merele rase, iar foaie, brânza cu stafidele, o foaie, nucă şi acoperi cu o foaie.Intinzi 2-3 linguri smântână peste ultima foaie şi dai plăcinta la cuptor pentru 1 oră, la foc mic.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Plăcintă slovenă cu 4 umpluturi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.