Placinta cu rubarba

Printeaza

O reteta de placinta cu rubarba din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte si tulpini de rubarba.

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 300g de faina
  • 150g de unt, rece, taiat cubulete
  • 100g de zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • lapte, pentru uns

Pentru umplutura:

  • 4-5 tulpini de rubarba, curatate, taiate si fierte intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar brun si sucul de la o portocala, pana cand se inmoaie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, cu varful degetelor, pana cand capata o consistenta nisipoasa. Se adauga zaharul si se amesteca din nou, apoi galbenusul si, la final 1-2 lingurite de apa rece, cat sa se lege. Se amesteca totul pana cand aluatul devine omogen. Se da la frigider 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 200º C sau 180º C/gaz 6. Se intind cu sucitorul doua foi de aluat. Pe o farfurie adanca termorezistenta, se asaza o foaie de aluat. Se umple cu compozitia de rubarba. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se inlatura excesul de aluat.

Se unge cu un pic de lapte, apoi se da la cuptor timp de 20 de minute sau pana cand partea de deasupra este aurie si crocanta.

Placinta cu rubarba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.