Plăcintă de pui la oală

Printeaza

O reteta de placinta de pui la oala din: unt, ceapa, telina, morcovi, faina, supa de pui, smantana, sare de mare, piper, piept de pui, foitaj si ou.

Ingrediente:Plăcintă de pui la oală

  • 50 g unt
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata
  • 3 tulpini de telina, curate si taiate cubulete
  • 1 morcov mare, curatat si taiat cubulete
  • 50 g faina alba, plus o cantitate suplimentara pentru pudrat
  • 50 ml de supa de pui
  • 250 ml de smantana grasa
  • sare de mare si piper negru
  • 500 g de piept de pui fara os si piele, taiat bucatele mici
  • 300 g foitaj de calitate gata preparat, cu unt
  • 1 ou mediu amestecat cu 1 lingura de apa, pentru a unge aluatul

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o tigaie mare şi lată, apoi adăugaţi ceapa, ţelina, morcovul şi cartoful. Sotaţi-le la foc mic 10 minute sau până se înmoaie legumele. Adăugaţi făina şi amestecaţi bine. Lăsaţi-le pe foc încă 2 minute, amestecând constant, pentru ca făina să se umfle.

Turnaţi supa şi smântână şi asezonaţi bine cu sare şi piper. Lăsaţi-le la foc mic 5-10 minute, amestecând, până se îngroaşă. Adăugaţi puiul şi lăsaţi-l să fiarbă la foc mic 5 minute sau până când se pătrunde. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească puţin.

Preîncălziţi cuptorul la 200°C (cuptor electrici/treapta 6 (cuptor cu gaz). Puneţi cu o lingură umplutura de pui într-un vas de plăcintă mare sau în 4 vase de plăcintă mai mici. Rulaţi aluatul pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină şi formaţi un disc mare, de grosimea unei monede. Tăiaţi un cerc (sau 4 cercuri mai mici) suficient de mare încât să acopere gura vasului.

Nivelaţi aluatul rămas şi tăiaţi fâşii lungi pe care urmează să le puneţi pe marginea vasului. Udaţi puţin marginile vasului de plăcintă, apoi fixaţi fâşiile lungi de aluat şi ungeţi-le cu ou. Puneţi capacul din aluat deasupra şi lipiţi marginile pentru a-l sigila. Dacă doriţi, decoraţi partea de sus a plăcintei cu frunze din aluatul rămas. Ungeţi aluatul cu ou, ca să lucească.

Daţi plăcinta la cuptor 40-50 de minute sau până când aluatul se rumeneşte bine, iar umplutura este gata. Lăsaţi plăcinta să stea câteva minute înainte de servire.

Plăcintă de pui la oală

Plăcintă de pui la oală

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.