Placinta pufoasa cu struguri

Printeaza

Placinta pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de struguri.

Ingrediente:Placinta_pufoasa_cu_struguri

  • 1 praf sare
  • 125 ml lapte
  • 125 ml unt topit
  • 1 ou
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura faina de porumb
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 300 g boabe de struguri

 

Mod de preparare:

Amesteci, într-un bol, apa cu un sfert de cană de zahăr, sucul de lămâie şi făina de porumb. Adaugi praful de copt, sarea, făina în ploaie, ce a mai rămas din za­hăr şi omogenizezi. încorporezi şi oul, laptele, untul şi vanilia.

Pui boabele de struguri într-un recipient şi le dai la cuptor, câteva minute, pentru a se înăbuşi uşor, apoi le scoţi, lei o tavă mare, ungi cu unt şi presari cu făi­nă, apoi torni aluatul.

Deasupra, din loc în loc, aşezi strugurii înăbuşiţi şi ţii la copt cam 30 de minute. Pentru a vedea dacă e ga­ta, înţepi cu o scobitoare în aluat şi, dacă iese curată, poţi scoate tava. Laşi să se răcească şi serveşti.

Placinta pufoasa cu struguri

Placinta_pufoasa_cu_struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.