Placinta pufoasa cu struguri
PrinteazaPlacinta pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de struguri.
- 1 praf sare
- 125 ml lapte
- 125 ml unt topit
- 1 ou
- 250 g zahar
- 100 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingura faina de porumb
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- 300 g boabe de struguri
Mod de preparare:
Amesteci, într-un bol, apa cu un sfert de cană de zahăr, sucul de lămâie şi făina de porumb. Adaugi praful de copt, sarea, făina în ploaie, ce a mai rămas din zahăr şi omogenizezi. încorporezi şi oul, laptele, untul şi vanilia.
Pui boabele de struguri într-un recipient şi le dai la cuptor, câteva minute, pentru a se înăbuşi uşor, apoi le scoţi, lei o tavă mare, ungi cu unt şi presari cu făină, apoi torni aluatul.
Deasupra, din loc în loc, aşezi strugurii înăbuşiţi şi ţii la copt cam 30 de minute. Pentru a vedea dacă e gata, înţepi cu o scobitoare în aluat şi, dacă iese curată, poţi scoate tava. Laşi să se răcească şi serveşti.
Placinta pufoasa cu struguri
Pofta buna!