Placinta cu peste si porumb

Printeaza

O reteta delicioasa de Placinta cu peste si porumb din: praz, cartofi, bacon, fileuri de macrou, patrunjel, file de peste alb, aluat, ou, ulei, lapte, frunza de dafin, unt, faina si porumb.

Ingrediente:

  • 2 fire de praz, rondele
  • 200 g cartofi, curatati si taiati cuburi
  • 6 felii de bacon, maruntite
  • 400 g fileuri de macrou afumat
  • o legatura de patrunjel, tocat
  • 200 g file de peste alb
  • 200 g aluat de placinta, gata preparat
  • 1 ou mare, batut
  • 1 lingura ulei
  • 600 ml lapte integral
  • 1 frunza de dafin
  • 25 g unt
  • 2 linguri faina
  • 200 g porumb din conserva, scurs

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Incinge uleiul intr-o tigaie, apoi pune prazul si cartofii. Caleste-i 10 min, pune baconul si mai prajeste 5 min. Scoate si da deoparte. Pune macroul afumat in tigaie, adauga laptele si frunzele de dafin, lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mic 3-4 min. Scurge laptele intr-un vas, desfa fileurile si pune-le deoparte.

Topeste untul, adauga faina si amesteca bine timp de 1 min. Treptat incorporeaza laptele si tine pe foc 2-3 min. Ia de pe foc, adauga patrunjelul si boabele de porumb.

Pune macroul intr-un vas termorezistent, adauga pestele alb, amestecul de praz si sosul. Intinde foaia de aluat peste vas si fa cateva gauri in mijloc. Unge cu ou si coace 20-30 min.

Placinta cu peste si porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.