Plăcintă cu peşte afumat

Printeaza

O reteta de placinta cu peste afumat din: faina, unt, oua, sare, margarina, peste afumat dezosat, ardei grasi, piper, oua si migdale.

Ingediente:Plăcintă cu peşte afumat

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 2 oua
  • sare
  • 1 lingura cu margarina

pentru umplutura:

  • 350 g peste afumat dezosat
  • 2 ardei grasi (unul verde, altul rosu)
  • piper

pentru decor:

  • 1 oua
  • migdale sarate si prajite

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, frămânţi bine făina cu untul, ouăle bătute cu un praf de sare şi cu 2 linguri de apă rece.

Mai pui făină dacă e necesar (eu am mai pus 3-4 linguri).

Aluatul astfel obţinut, îl înveleşti într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Intre timp, cureţi peştele (eu am folosit macrou afumat) de pieliţă, îl dezosezi şi îl rupi în bucăţi.

Cureţi mărul de coajă, îl tai în bucăţi mici, alături de ardei şi de usturoi sau toci totul la ro­bot.

Potriveşti de sare şi de piper, după gust. întinzi aluatul pe masa presărată cu făina.

In mijlocul foii, întinzi amestecul cu leguime, măr şi peşte. Rulezi cu mare grijă.

Aşezi colacul astfel obtinut într-o formă de tartă unsă cu margari­nă.

Crestezi aluatul din loc în loc în formă de zig-zag.

Ungi colacul repede cu ou bătut, presari mig­dale tăiate bucăţi şi coci la cuptor aproximativ 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

După un sfert de oră, acoperi co­lacul cu o folie de aluminiu, apoi verifici după 15 minute, dacă s-a copt.

Plăcintă cu peşte afumat

Plăcintă cu peşte afumat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/placinta-peste-afumat html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.