Placinta moteasca cu sunca afumata

Printeaza

Placinta moteasca cu sunca afumata din: lapte, unt, drojdie, zahar, sare, faina, oua, ceapa, sunca afumata, smantana.

Ingrediente:Placinta_moteasca_cu_sunca_afumata

  • 150 ml lapte călduţ
  • 100 g unt sau untură
  • 30 g drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • 300-400 g făină

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 1 kg ceapă (uscată sau verde)
  • 200 g şunculiţă afumată
  • 200 ml smântână

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu laptele în care s-a dizolvat drojdia, zahărul şi puţină sare. Frămânţi, adăugând grăsimea topită, călduţă. Laşi aluatul să crească la cald.

Toci ceapa curăţată şi o amesteci cu ouăle bătute, şunculiţă tăiată bucăţele, sare, piper şi smântână, întinzi din aluat o foaie, într-o tavă rotundă sau pătrată, pui umplutura, nivelezi şi acoperi cu o altă foaie de aluat, din care decupezi rondele sau pătrăţele.

Deasupra ungi plăcinta cu ou bătut. Coci la foc potrivit, până este rumenită uniform.

 

Placinta moteasca cu sunca afumata

Placinta_moteasca_cu_sunca_afumata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.