Plăcintă mexicană din legume şi mălai

Printeaza

O reteta de placinta mexican din legume si malai din: ulei de floarea soarelui, telina, usturoi, ceapa, ardei gras, praf de chilli, boabe de fasole rosie, masline verzi, ardei, boabe de porumb, rosii, piure de rosii, sare, piper, malai, faina, praf de copt, ou, lapte degresat si branza cedar.

Ingrediente:Plăcintă mexicană din legume şi mălai

  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 tija de telina, tocata
  • 1 catel mare de usturoi, zdrobit
  • 150 g ceapa, tocata
  • 0.5 ardei gras verde, tocat
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 400 g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si scurse
  • 12 masline verzi, fara samburi, taiate inele
  • 1 lingura ardei jalapeño (soi de ardei iuti, mai mari si mai carnosi), tocat
  • 75 g boabe de porumb din conserva, scurse
  • 400 g rosii taiate, din conserva
  • 1 lingura piure de rosii
  • sare si piper negru

Pentru topping:

  • 125 g malai
  • 1 lingura faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 ou batut
  • 100 ml lapte degresat
  • 25 g branza cedar semigrasa, maturata, rasa

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se incinge uleiul intr-o cratita mare la foc iute. Se pun telina, usturoiul, ceapa si ardeiul verde si se calesc pana cand incep sa sfaraie, apoi se micsoreaza flacara la minim si se rumenesc inca 10 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se amesteca praful de chilli si se mai fierbe totul 1 minut.

Se amesteca fasolea, maslinele, ardeii jalapeño, boabele de porumb, rosiile din conserva, piureul de rosii si se potriveste de sare si piper. Se da in clocot si se fierbe la foc mic 5 minute. Se pune amestecul intr-un vas termorezistent de 3 litri.

Pentru topping se amesteca malaiul, faina, 1/2 lingurita de sare si praful de copt, apoi se bat cu oul si laptele. Amestecul trebuie sa fie ca o pasta groasa; daca nu, se mai adauga 1-2 linguri de lapte.

Se pune toppingul peste legume, se presara branza si se da la cuptor 40 de minute, sau pana cand toppingul a crescut si s-a rumenit. Se lasa placinta sa se odihneasca 5 minute inainte de a fi servita.

Plăcintă mexicană din legume şi mălai

Plăcintă mexicană din legume şi mălai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.