Placinta cu mere si spuma de alune

Printeaza

O reteat delicioasa de placinta cu: mere, oua, zahar, iaurt, unt de arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 albuşuri de ou
  • 350 g zahăr
  • 300 g iaurt
  • 100 g unt de arahide
  • 400 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 kg mere
  • 1/2 lămâie suc
  • 5 linguri alune tocate
  • 1 pachet zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se amestecă 3 gălbe­nuşuri, 1 ou întreg, 200 g zahăr, iaurtul şi untul de arahide şi se bat spumă.

Se amestecă făina şi praful de copt şi se încorporează în compoziţia de ouă. Aluatul se întinde în tava de copt.

Merele se curăţă şi se taie în bucăţi de 1 cm. Se stropesc cu suc de lămâie.

Se încorporează în aluat, apoi se lasă la copt cca 30 de minute, la 180°C.

Sprsfârşit, se pun deasupra şi 3 linguri de alune tocate. © Se bat albuşurile spumă.

Se pun zahărul şi zahărul vanilat şi se bate bine. După 5-10 minute se întinde pes­te prăjitură.

Se mai lasă la cuptor cca 15-20 de minute.

Se presară restul de alune tocate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta de mere cu pesmet

Placinta de mere cu pesmet din: faina, drojdie, zahar, bors, mere, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspătă făină cât cuprinde câte 1 linguriţă sare şi zahăr 250 g margarină 350 ml borş 5-6 mere 1/2 linguriţă scorţişoară pesmet   Mod de preparare: Se rad merele şi se gătesc pe foc mic. Se adaugă scorţişoara […]

Placinta bavareza cu mere

Placinta bavareza cu mere din: faina, zahar, oua, unt, branza, vanilie, lamaie, nuca, mere. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g făină albă sare 30 g zahăr tos 1 gălbenuş 115 g unt 1-2 linguri de apă rece Pentru umplutură: 250 g brânză de vaci (sau iaurt grecesc, urdă, ricotta) 50 g zahăr brun 1 ou 100 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.