Plăcintă cu mere şi pere

Printeaza

O reteta de placinta cu mere si pere din: mere, pere, faina, zahar tos, unt, oua, praf de copt, pudra de scortisoara, esenta de migdale, nuci, alune, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Plăcintă cu mere şi pere

  • 500 g mere
  • 500 g pere
  • 380 g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 200 g unt
  • două ouă
  • pliculeţ praf de copt
  • două linguriţe de pudră de scorţişoară
  • esenţă de migdale
  • 100 g nuci
  • 100 g alune
  • un vârf de linguriţă de sare
  • zahăr pudra

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se pun 100 g zahăr tos împreună cu untul, sarea şi oul. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă o linguriţă de esenţă de migdale, praful de copt, nucile şi alunele măcinate.

Se amestecă, se adaugă făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Merele şi perele se spală, se curăţă de căsuţa cu seminţe se dau pe răzătoarea cu ochii mari. Se adaugă restul de zah tos, pudra de scorţişoară, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare.

Din aluat se întind două foi subţiri: se pune o foaie într-o tavă unsă cu unt, se toarnă compoziţia de fructe, apoi se aşeaza deasupra cealaltă foaie.

Se înţeapa cu dinţii unei furculiţe din loc în loc se introduce în cuptor şi se coai la foc mediu 30-45 de minute.

Plăcintă cu mere şi pere

Plăcintă cu mere şi pere

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu mere si pere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.