Plăcintă cu mere şi aromă de migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu mere si aroma de migdale din: amarettini, faina, sare, unt, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, mere, unt, scortisoara, zahar, peltea de gutui si fulgi de migdale.

Ingrediente:Plăcintă cu mere şi aromă de migdale

blat:

  • 100 g amarettini (pricomigdale italiene)
  • 250 g făină
  • 1 praf sare
  • 100 g unt moale
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 plicuri zahăr vanilat

umplutură:

  • 750 g mere
  • 25 g unt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g peltea de gutui
  • 50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se aşază amarettini într-o pungă specială pentru congelator, apoi se închide bine punga şi se zdrobesc cu sucitorul de aluat. Se amestecă separat făina cu sa­re, unt şi ulei; se adaugă zahăr vanilat şi amarettini sfă­râmate. Se incrustează compoziţia obţinută într-o for­mă de tort (0 24 cm) unsă.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se decojesc merele, se curăţă de cotoare şi se taie felii foarte subţiri, care se aşază pe blat ca ţiglele pe acoperiş.

Se topeşte untul la foc moale şi se apli­că peste mere, cu pensula. Se presară scorţişoară şi za­hăr şi se coace 30 min. Se lasă să se topească peltea­ua într-o crăticioară, amestecând.

Se aplică pe prăjitu­ră cu pensula, de îndată ce iese de la cuptor. Pe margi­ne se presară fulgi de migdale.

Plăcintă cu mere şi aromă de migdale

Plăcintă cu mere şi aromă de migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.